Syltade svampar
Kategori: Veckans mat
Serveras till olika typer av kött och stekta fiskrätter med förkärlek till det vilda köttet som kommer nu under höst och vinter.
Kategori: Veckans mat
Serveras till olika typer av kött och stekta fiskrätter med förkärlek till det vilda köttet som kommer nu under höst och vinter.
Ca 1,5l syltglas
2l blandad svamp, rensad
2st rödlök
2dl vitvinsvinäger
2dl rörsocker
7dl vatten
2st kanelstänger
10st stjärnanis
1st pomeransskal, torkad
15st vitpepparkorn
4st lagerblad
1/2dl ingefära, färsk skivad
1/2st chili, röd
Beredning.
Blanchera/ förväll svampen snabbt i saltat vatten och lägg i ett durkslag så att vätskan rinner av.
Koka upp resterande ingredienser och låt sedan dra i ca 10min.
Lägg svampen i syltglas och koka upp lagen och slå den sedan på svampen, försegla med lock och kyl.
Förvaras kallt. Serveras till olika typer av kött och stekta fiskrätter med förkärlek till det vilda köttet som kommer nu under höst och vinter.
Har en hållbarhet på ca. 6mån.