This text will be replaced with a player.

Glace au four - Marie Skogström

Superenkelt och supergott - du kommer garanterad att imponera på dina gäster

Dela

Till ca 8 personer

1 liter            vaniljglass av god kvalité
1/2 liter        hallonsorbet av god kvalité
200 g            hallon
150 g            pistaschnötter
                     en god sockerkaksbotten

5                   äggvitor
2 dl               socker

GLASSBOMB
Lägg glass i formen men spara ett hål i mitten. Lägg hallon i mitten och fyll holet med sorbet. Avsluta med att lägga på en söckerkaksbotten. Sätt in glassen i frysen ett par timmar så att den hinner stelna.

MARÄNG
Blanda äggvita och socker i en torr och rostfri bunke. Sätt i vattenbad. Rör om hela tiden tills marängen uppnår ca 65 grader. Ta bunken från vattenbadet och vispa sedan marängen med elvisp tills den svalnat.

MONTERING
Stjälp upp glassmomben på ett fat och spritsa eller bred marängen runt om. Avsluta med att bränna av marängen med en gasbrännare.