Glace au four - Marie Skogström
Kategori: Veckans mat
Superenkelt och supergott - du kommer garanterad att imponera på dina gäster
Kategori: Veckans mat
Superenkelt och supergott - du kommer garanterad att imponera på dina gäster
Till ca 8 personer
1 liter vaniljglass av god kvalité
1/2 liter hallonsorbet av god kvalité
200 g hallon
150 g pistaschnötter
en god sockerkaksbotten
5 äggvitor
2 dl socker
GLASSBOMB
Lägg glass i formen men spara ett hål i mitten. Lägg hallon i mitten och fyll holet med sorbet. Avsluta med att lägga på en söckerkaksbotten. Sätt in glassen i frysen ett par timmar så att den hinner stelna.
MARÄNG
Blanda äggvita och socker i en torr och rostfri bunke. Sätt i vattenbad. Rör om hela tiden tills marängen uppnår ca 65 grader. Ta bunken från vattenbadet och vispa sedan marängen med elvisp tills den svalnat.
MONTERING
Stjälp upp glassmomben på ett fat och spritsa eller bred marängen runt om. Avsluta med att bränna av marängen med en gasbrännare.