Hem | Entreprenör och Företagande | Vinsten av att hyra ett hus istället för att bo på hotell på semestern

Vinsten av att hyra ett hus istället för att bo på hotell på semestern

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font
Foto Jens C Hilner Foto Jens C Hilner

Nu driver han Massimo Villas, ett företag som hyr ut semestervillor till resenärer från alla håll och kanter.

Det märks verkligen att han älskar Cefalu, på Sicilien. Den orten Massimo Provenza är född och uppvuxen på. Många svenskar har hyrt hus av honom genom åren och den svenska serien Mästarnas Mästare, är inspelad i ett av husen som står på hans uthyrningslista.

När vi från Affärsresenären träffar Massimo sker intervjun på ett kafé på det lilla torget utanför den vackra och välbesökta domkyrkan. Torget är den naturliga samlingspunkten för både turister samt de som är i staden för affärer av olika slag.

Cefalu är otroligt vackert. Det blåa havet verkar oändligt och får en fin inramning av de höga bergen som omringar staden. Gatorna är trånga och promenadvänliga. Husen är charmiga och det finns massor med mysiga restauranger och kaféer att välja på när man är hungrig och eller fikasugen. För den som vill ta sig ett dopp ligger stranden väldigt centralt.

Den personliga upplevelsen och servicen är viktig
Massimo berättar att han ofta blir vän med sina kunder och att han tycker att det är viktigt hans anställda och samarbetspartner ger kunderna personlig service. Just den personliga upplevelsen återkommer han flera gånger till, för det är det som han brinner mycket för och som ligger till grund för hela hans affärsídé. Han tröttnar snabbt själv på att bo på hotell där allt ingår. Ett par dagar så brukar han känna att han kan det stället.

- Det finns många vinster med att hyra ett hus utomlands på semestern, istället för att bo på ett hotell. I en villa kan du få känslan att du är hemma fast du är borta på semester, säger han.

Det blir helt enkelt en mycket mer genuin reseupplevelse och man kommer närmare landets kultur om man skippar hotellvistelsen till förmån för ett hus man bor i med sitt sällskap. Man får också i högre grad utmana sig själv att förstå språket när man handlar i lokala butiker och liknande fortsätter, Massimo entusiastiskt.

Det blir mer avslappnat
Semester i hyrd villa blir generellt sätt ofta mer avslappnad menar han. Det är en stor fördel att kunna följa sin egen dygnsrytm och inte behöver anpassa sig efter andras bestämda tider.

- Du behöver inte rätta dig så mycket efter när restaurangen är öppen för frukost och vilka tider poolen är öppen för bad och liknande om du skippar hotellet. Hyr du hus så kan du i större grad följa din egen rytm och slappna av mer när du är ledig, säger Massimo.

Även att kunna gå klädd som man själv vill är en fördel, fortsätter han. Du kan välja att ha på dig vilka kläder du vill och som du känner dig bekväm med under sin semester, och du behöver inte klä upp dig för att gå till hotellets restaurang och äta middag. Du behöver alltså inte tänka på rätt klädkod, vilket brukar uppskattas mycket av våra gäster, säger han. Vill man inte laga sin mat själv alla dagar och inte har lust att gå på restaurang så finns det möjlighet att hyra in en kock som lagar maten i villan. 

- I ett hus är det mer ostört och du behöver inte oroa dig lika mycket om du stör andra när du har fester, stojande barn, spelar musik och så vidare. Har någon av er lust att ta sig ett dopp i polen mitt i natten, så går det också bra.

Alla husen är unika
Inget hus som Massimo hyr ut är det andra likt. De jobbar mycket med att lyssna av vad gästerna eftersträvar för att de ska trivas. Valmöjligheterna är många och storleken på husen varierar. Det finns möjligheter att bo i ett hus som har sin unika stil. Till exempel finns det hus som har konstintresserade ägare och de lockar självklart de som delar det intresset.

Sist men inte minst så kan priset bli riktigt bra per person, speciellt om man är en grupp eller en familj som hyr ett större hys och delar på priset. Då blir det ofta billigare än när man hyr flera rum på ett hotell, avslutar Massimo Provenza.

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

Inga taggar för denna artikel

Bedöm denna artikel:

0