Hem | Entreprenör och Företagande | Han brinner för crowdfunding

Han brinner för crowdfunding

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font
Andreas Jansson - Jansson Brothers Consulting Andreas Jansson - Jansson Brothers Consulting

Andreas Jansson är investeringsexpert och brinner för att hjälpa företagare att hitta olika typer av finansieringslösningar.

Crowdfunding är det som han speciellt har fastnat för. Han har länge varit mycket intresserad av att gå in tidigt i olika bolag och har funnit att crowdfunding kan vara ett bra sätt att finansiera dem på. Han berättar:
– Traditionellt sett har det varit investmentbolag, banker och riskkapitalister som har gått in i det tidiga skedet, men nu finns också crowdfunding-plattformarna som alternativ. Vi har möjlighet att nå ut till start-ups i tidig fas och hjälpa dem att få in finansiering.

Crowdfunding har egentligen funnits väldigt länge. Det betyder helt enkelt att människor går ihop för att tillsammans finansiera ett projekt eller företag. Ett annat ord för detta är Community funding.
– Man gör en kampanj och bjuder in sin omgivning att vara med och finansiera det man ska göra.

Finns det några fördelar med crowdfunding jämfört med de ovan nämnda alternativen? Andreas Jansson fortsätter:
– Man får in många människor i sitt bolag som vill engagera sig som ambassadörer. De kan med sin tid och energi försöka ge bolaget fler kunder, bättre leverantörer och därmed sänka kostnaderna. Framförallt så ser man till att företagaren behåller total kontroll i sitt bolag.

Det finns en liten nackdel med crowdfunding, enligt Andreas och det är att du måste se till att lägga mycket tid på att marknadsföra ditt bolag så fort kampanjen är igång. Man behöver se till att allokera tid, kraft och kapital åt det här.
Crowdfunding växer väldigt kraftigt, säger han och han tror att vi kommer att se mer och mer av det här finansieringsalternativet i framtiden.
– Jag ser på plattformarna att det är massvis av nya användare varje dag som går in och registrerar sig och som vill ha möjlighet att investera i bolag som de är intresserade av. De vill vara med och ha inflytande över vilka produkter och tjänster som de vill se förverkligade framöver. Alltfler vill se en mening i det som de investerar i, kunna följa med i processen. En del nämner också samhällsnytta som motiv till sitt engagemang.
Andreas Jansson uppmanar dem som är intresserade av crowdfunding att söka information om detta på internet och sätta sig ned och diskutera med andra till att börja med för att se om det vore något för just dem?

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

Inga taggar för denna artikel

Bedöm denna artikel:

0