This text will be replaced with a player.

Designer Linn Widén

Designer Linn Widén från LINNFashion intervjuas om sitt arbete och sin personliga stil på FB-Malmös lunchmingel

Dela

Designer Linn Widén från LINNFashion intervjuas om sitt arbete och sin personliga stil på FB-Malmös lunchmingel

2007 startade Linn Widen företaget LINNFashion. LINNfashion finns i en kreativ och personlig studio i centrala Malmö, en del av studion är skrädderi. Studion är Linns bas när hon arbetar som designer, stylist och skräddare men det finns inga geografiska begränsningar för vilka kunder Linn kan arbeta med.

I Linns studio hänger det mycket olika typer av kläder, framförallt klänningar. Här finns allt. En hip hop-aftonklänning med kedjor och fickor, ullkavajer och brudklänningar; en i klarrött, en i ljusrosa med spetskanter och andra mer traditionella i vitt.

Linn designar mest personliga fest-, bal- och bröllopskläder som hon arbetar fram i samarbete med kund.

I och med att hon är i direktkontakt med sin slutkund blir det ett personligt möte där hon lär känna personens karaktär och jobbar utifran den. Linn arbetar även som stylist och ger konsultation till affärskvinnor/män, bröllopspar och artister för att hjälpa dem att spegla sin drömkaraktär. Med andra ord hjälper hon personer att förmedla det budskap som de vill sprida.

Linn har studerat vid bland annat Malmö Tillskärarakademi samt tagit en designutbildning i Danmark. Bland de senaste uppdrag hon har haft under LINNfashion finns styling utav en av deltagarna i realityserien “Skanefruar” och hon blev till invigningen av Citytunneln i Malmö ombedd att designa dekorationer samt sätta upp invigningsbanden som Kungen klippte.

www.linnfashion.com
 
Intervjuade gjorde : Ludwig Rothardt
Filmning och klippning :
Sebastian Sirkka, Therese Malmberg och Ellinore Lundgren från Mediagymnasiet i Malmö