Pepprig flankstek, syrade morötter, dragon & senapscrème
Kategori: Veckans mat
Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik
Kategori: Veckans mat
Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik
4 portioner
Senap & dragoncrème
Smetana 200g
Sötstark senap 2msk
Färsk dragon, hackad 1 par kvistar
Salt
Peppar
Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Vispa upp till fast konsistens vid användning.
Flankstek av oxe 400g
Mixad peppar av olika sort 25g
Salt
Smör
1,2,3 lag (ättika, socker, vatten)
ättikssprit 1dl
socker 2dl
vatten 3dl
morötter i blandade färger 3st
krasse
Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik.
1. Krydda flanksteken med salt och pepparmixen. Stek den i smör och baka sedan klar på lågtemp (110°C)i ugn till 56°C. Ta ut och låt vila.
2. Koka ihop 1,2,3 lagen.
3. Skala morötterna och skiva dem på längden på en skärmaskin eller en mandolin.
4. Lägg ner morötterna i lagen och ge dem ett ordentligt uppkok, låt dem svalna i lagen.
5. Skiva flanksteken, spritsa senap och dragoncrèmen, dekorera med morötter & krasse.