Hem | Jobb och Karriär | Det är en konst att tro på sin grej och stå upp för den när det blåser

Det är en konst att tro på sin grej och stå upp för den när det blåser

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Kritik kan vara ett känsligt tema och det kan vara tufft att stå kvar i sin övertygelse när man möter stark kritik.

Vi råkar alla ut för kritik lite nu och då och det kan kännas lite tufft ibland och föda tvivel inombords. Och om man verkligen tror på sin grej så vill man gärna att alla andra ska se samma sak och förstå hur bra ens grej är istället för att hitta fel och kritisera. Det går att arbeta med sitt sätt att ta emot kritik och ett sätt är att lära sig från människor som är duktiga på att ta emot kritik.

En person som verkligen fått öva upp sin förmåga att stå upp för sin grej är Anders Sultan, VD på Ion Silver AB som får väldigt mycket kritik för det han håller på med och det är väl så att ju mer kontroversiellt det är desto mer och starkare kritik får man.

Ion Silver AB tillverkar Kolloidalt silver som har blivit väldigt omstritt och som har fått massiv kritik i media. – Kolloidalt silver är inget märkligt eller ens farligt, enligt Anders Sultan - som vidare berättar att på 1880-talet lanserade läkemedelsindustrin själva Kolloidalt silver, på den tiden enklare kemiska versioner typ silvernitrat. Detta  använde man framgångsrikt för att bota olika typer av sjukdomar. Så dagens moderna Kolloidala silver är en vidareutvecklad variant av de enklare versioner som läkemedelsindustrin själva lanserade på 1880-talet.

Det är inte bara Ion Silver som fått ta emot mycket kritik, utan även Anders själv har utsatts för kritiken i media. Han berättar att kritiken blossar upp med jämna mellanrum i media och brukar fortgå under några månader innan det lägger sig igen. Detta var fjärde gången sedan 2007. Kritiken kommer från media, läkare, professorer, Läkemedelsverket mfl, så man förstår om det blåser ordentligt på kontoret.

På frågan om det inte är jobbigt att bli utpekad så säger Anders att han väljer att inte ta det personligt även om en del kritiker anser att Anders personligen ska ställas till svars. Skulle jag ta det personligt så skulle det bli väldigt påfrestande och ta mycket energi ifrån mig. Men vi vet att vi har sanningen på vår sida och vi kan bevisa att vi har rätt och många gånger så baseras kritiken på just silvernitrat som är 30 000 gånger starkare och framställt på kemisk väg och inte på Kolloidalt silver som tillverkas på elektrisk väg och som således är en helt annan sak. Kritikerna har med andra ord väldigt svårt att hålla sig sakliga.

Stormen har blossat upp den senaste tiden men Anders räknar med att det bedarrar så småningom. Det är viktigt att båda sidor får säga sitt och lyfta fram sina bevis och sen får människor utifrån det bedöma vad de vill tro på. Man måste tro på vuxna människors förmåga att själva välja vad de vill tro på, avslutar Anders.

Anders bästa tips till dig som tror på en grej och hur du står upp för den:

·         Var övertygad om det du håller på med.
·         Leta efter studier, forskning, bevis på att din grej är det du tror/vet för det stärker dig i din övertygelse.
·         Omge dig med människor som tror på din grej för tillsammans är man starkare.
·         Låt kritiken stärka dig i din övertygelse och lär dig än mer om din grej för att stå ännu starkare i din övertygelse.
·         Det är viktigt att stå upp för sina demokratiska rättigheter och rätten till yttrandefrihet. Läs på vad gäller dina rättigheter och sätt dig in i lagar och förordningar.
·         Undersök kritiken och se om det finns någon vetenskaplig grund till den eller om den baseras på lösa antaganden, fördomar eller annat. Saknas grund, så gå ut med vederhäftig information som visar detta.
·         Använd kritiken som språngbräda för att se om du brister i din kommunikation vilket kanske lett till att folk inte har förstått ditt budskap korrekt.

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

Inga taggar för denna artikel

Bedöm denna artikel:

0