Hem | Jobb och Karriär | Så överlistar du inbrottstjuven

Så överlistar du inbrottstjuven

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font
Så överlistar du inbrottstjuven

När Christofer Erikssons mamma fick inbrott var det mycket som gick fel, trots att hon hade ett hemlarm från en av de stora aktörerna på marknaden.

Det tog lång tid innan hon fick reda på att alarmet utlösts, vilket resulterade i att hon förlorade långt fler värdesaker än hon hade behövt.

Ur den dystra händelsen föddes bolaget Svenska Alarm, som drivs och ägs av Christofer själv. Bolaget utmanar de större aktörerna och fokuserar bland annat på trygga hemlarm, men också på att tillhandahålla information om inbrottssäkerhet.
- Det viktigaste att tänka på när man ska välja hemlarm är att inte lita på allt som aktörerna lovar. Ställ motfrågor, försäkra dig om att aktören erhåller duktiga installatörer som är utbildade och certifierade ingenjörer inom inbrottslarm, men också att produkterna de säljer och installerar rekommenderas av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Annat man bör kolla upp är huruvida bolaget är medlem i branschorganisationen Säkerhetsbranschen, tipsar Christofer.

Saknas kunskap
Men faktum är att alltför få människor tar sig tiden att på riktigt tänka igenom sitt val av hemlarm, enligt Christofer.
- Allmänheten saknar kunskap om branschen, trots att det är den viktigaste faktorn för att hitta ett tillförlitligt hemlarm. Detta är dock något som går att åtgärda; det har blivit enklare att hitta kunskap på exempelvis Youtube och Facebook, där man bland annat kan följa polisens informationssidor. Vi tillhandahåller även själva en broschyr med tips på området för alla som är intresserade - att vara väl insatt kring en säkerhetslösnings innebörd är A och O, förklarar han.

Viktigt med grannsamverkan
Andra saker som är viktiga att försäkra sig om är att hemlarmen är moderna, testade och erbjuder ett så komplett skydd som möjligt. En tjuv letar alltid efter den svagaste länken i ett grannskap, varför det är viktigt att skylta med det skydd man införskaffat.

- Utomhuslarm med utomhuskameror som skickar bilder direkt till din smartphone kan vara ett kraftfullt komplement till ditt hemlarm. Andra saker som är viktiga att komplettera med är grannsamverkan och sunt förnuft, som att inte lämna en stege eller andra verktyg framme som förenklar inbrott. Allt handlar om att göra det så svårt som möjligt för tjuven, sammanfattar Christofer Eriksson.

www.svenskaalarm.se

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

Inga taggar för denna artikel

Bedöm denna artikel:

0