This text will be replaced with a player.

Rökt röding med picklad morot, gurka, blomkål och blomkålspure

Portionera upp i varje filé i 4 bitar, rök i cirka 2 min på hög värme ....

Dela

3-4st         filé av röding med skinn, fjällad
2msk         salt
1msk         socker
1 tsk          vitpeppar

1/4st         blomkålshuvud
1st             schalottenlök
1/2dl         mjölk
1/2dl         vispgrädde
1msk         vitvinsvinäger (chardonnay)
1/2dl         mandel

smör salt och vitpeppar

1/2st        gurka, skalad
1/2st        rödlök, skalad
1/4st        blomkålshuvud
2st            morötter, skalad
1dl            socker
1/2dl        ättika
1,5dl         Vatten
2st            lagerblad
1msk        fänkålsfrö
1/2msk    grov riven svartpeppar

örter och skott

Fisken:
Pinna fisken ( dra bort benen ). Gnid in med salt, socker och peppar. Låt dra i 20min i rumstemperatur under plastfilm. Portionera upp i varje filé i 4 bitar och lägg i fisken i en rök laddad med alspån, låt dra i cirka 2 min på hög värme tag av från värmen och låt vila i ytterligare några min på svalt ställe.

Kräm:
Skär ner blomkålen i bitar. Skala och hacka löken fint. Svetta den hackade blomkålen, schalottenlök och  mandeln i lite smör/olivolja. Häll sedan i mjölk och grädde, sjud under lock tills den är mjukt. Kör i matberedare till en slät puré. Salta och peppra.

Lag:
Blanda samman och koka upp socker, ättika, vatten och pepparn och slå över grönsakerna.

Pickels:
Strimla ner morötterna i tändsticks storlek, hyvla gurkan tunt på mandolin- akta tassarna, plocka ner blomkålen i små buketter och rödlöken i tunna båtar.