Home | Personlig utveckling | Tid För USA - BOKA TID för dig själv

Tid För USA - BOKA TID för dig själv

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Ulrika Gabriel, Coach & Inspiratör Ulrika Gabriel, Coach & Inspiratör

De flesta av oss har ett ganska späckat schema. Det är mycket som ska hinnas med på dygnets alla vakna timmar.

Förhoppningsvis känner du att du kan blanda upp alla måsten med sådant som du verkligen tycker om och uppskattar att göra också.

Mycket här i världen kan te sig orättvist. Men en sak som är totalt rättvis oavsett vem du är, vad du bor, vad du tjänar, har för kön eller hudfärg. Vi har alla 24 timmar på ett dygn. Varken mer eller mindre.

Tyvärr är det så att även för mycket av det goda kan var skadligt. I det här fallet menar jag att det inte är bra att ha för mycket att göra även om du tycker att det du gör är jätteroligt. Vi orkar mer och längre när något är kul, men krafterna kommer att sina så småningom och då kan det vara svårt att ladda om batterierna.

Om livet snurrar på och du tycker att du ständigt har saker som måste göras och att det dessutom är svårt att hinna med och att prioritera rätt, då måste du agera. Det är lätt att tro att du ska skynda på ännu mer för att hinner mer, men tyvärr blir det ofta kontraproduktivt. Vare sig du vill det eller inte så tar det stopp så småningom.

Du behöver trycka på pausknappen och ta dig tid för reflektion och återhämtning. Att avsätta tid till att göra saker som du mår bra av, varva ner och ge dig tid till att fundera på ditt liv och din situation är en sann investering. Faktum är att du kommer att känna att den investeringen kommer att göra dig effektivare överlag.

Problemet är ofta att ta sig tid till att göra detta.
Det här är en lösning som jag varmt rekommenderar dig att prova. Jag skriver helt enkelt in bokstäverna USA i min almanacka lite nu och då. Det kan vara en timme här, en timme där, en halv eller en heldag. USA står för Utan Särskild Anledning. Det är tid som jag bokar in då jag ska ägna mig åt mig och det jag behöver just då. Ibland har jag planerat i en avkopplande aktivitet, ibland bestämmer jag mig när det är dags för vad jag behöver.

Det finurliga är dels att dessa stunder för egentid verkligen blir av då jag har planerat in dem. Dels så tror alla som råkar slänga ett öga i min kalender att jag är väldigt berest, framför allt till USA. Se till att komma igång på en gång:

1.  Plocka fram din kalender/almanacka.
2.  Börja med att boka in några kortare ”resor” på någon timme. Börja redan med den kommande veckan och hitta någon tid som passar där.
3.  Fyll på med ytterligare tider/tillfällen den närmaste månaden när du har almanackan framme. Kanske har du möjlighet att boka in USA-tid en hal dag eller en hel dag också?
4.  Ta för vana att se över dina inbokade USA-tider i början av varje ny månad.

Lycklig resa, önskar Ulrika

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0