Home | Personlig utveckling | Utnyttja ditt handlingsutrymme

Utnyttja ditt handlingsutrymme

By
Font size: Decrease font Enlarge font
Ulrika Gabriel, Coach & Inspiratör Ulrika Gabriel, Coach & Inspiratör

För att kunna leva ditt liv på ditt sätt så krävs det att du tar ansvar för vad du kan, vill och behöver göra.

Det är inte alltid lätt, men alternativet innebär att du låter andra personer eller yttre omständigheter påverka hur saker och ting blir i ditt liv.

När du väl har kommit till insikt om att det är DITT ANSVAR, så måste du se över din situation för att se vad du kan göra.

Livet är inte rättvist, och kommer heller aldrig (inom en överskådlig framtid) att bli det. En del kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, andra är kärnfriska utan att bry sig om hur de lever, andra har pengar i överflöd. Men eftersom vi vet att livet inte kommer att bli rättvist, tjänar det heller inget till att jämföra sig med andra. Du måste jämföra dig med DIG.

  • Hur ser din situation ut?
  • Vad kan du göra för att påverka din situation till det bättre?
  • Vad är det minsta du kan göra som ändå kommer att innebära en förändring i positiv riktning?
  • Kan du göra fler saker?

Jag kallar det för att UTNYTTJA SITT HANDLINGSUTRYMME. Det innebär helt enkelt att du ser över din situation för att komma fram till på vilket sätt du kan ta ansvar. Vad kan du göra efter dina förutsättningar?

Kanske befinner du dig i en riktigt tung period och kämpar mot svåra och jobbiga saker som sjukdom, dålig ekonomi, arbetslöshet, smärta, konflikter etc. Det är verkligen inte rättvist! Men trots alla problem det innebär för dig och trots att de verkligen har anledning att vara ett "Offer", så kan du genom att utnyttja ditt handlingsutrymme ta dig ur den sitsen och istället sätt dig i "förarsätet".

Ett gott råd är att inte ta sig vatten över huvudet utan att till att börja med rikta in sig på små men positiva förändringar. Det är viktigt att man känner att man klarar av det man förutsatt sig och får känna sig stolt och nöjd.

Tandläkare - Malin Boström Spehar

Köp boken här

Family Scribble

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0