This text will be replaced with a player.

Gryta på vildsvin, aprikoser, mandel och enbär

Om ni har en tryckkokare så gör ni detta i den och sparar tid och får en fantastiskt mustig och fin gryta

Dela

Recept för 4 portioner

700 g                 grytbitar av vildsvin, gärna karre eller bog
3 msk                tomatpuré
4 dl                    rödvin
1 l                      buljong
8 st                    lagerblad
4 st                    timjankvistar
1 st                    vitlöksklyftor, hela
2 st                    schalottenlök, strimlad
1 dl                    russin
15 st                  aprikoser
1 dl                    mandel, rostad
1 dl                    örter, blandade
                          kokt potatis med skal

Beredning:
Tärna ner köttet  i 2-3cm bitar och bryn i smör, krydda med salt och peppar, tillsätt tomatpurén, vin och buljong koka upp och skumma.

Om ni har en tryckkokare så gör ni detta i den och sparar tid och får en fantastiskt mustig och fin gryta.

Lägg i kryddorna och koka i tryckkokaren i ca 35 min. I en vanlig gryta på låg värme ”sjuda” i ca 2tim.

Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin, lägg allt i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar. Koka i 5 min, avsluta med att vända i örterna och red ev. av med maizena och smaksätt med salt och peppar.