Gryta på vildsvin, aprikoser, mandel och enbär
Kategori: Veckans mat
Om ni har en tryckkokare så gör ni detta i den och sparar tid och får en fantastiskt mustig och fin gryta
Kategori: Veckans mat
Om ni har en tryckkokare så gör ni detta i den och sparar tid och får en fantastiskt mustig och fin gryta
Recept för 4 portioner
700 g grytbitar av vildsvin, gärna karre eller bog
3 msk tomatpuré
4 dl rödvin
1 l buljong
8 st lagerblad
4 st timjankvistar
1 st vitlöksklyftor, hela
2 st schalottenlök, strimlad
1 dl russin
15 st aprikoser
1 dl mandel, rostad
1 dl örter, blandade
kokt potatis med skal
Beredning:
Tärna ner köttet i 2-3cm bitar och bryn i smör, krydda med salt och peppar, tillsätt tomatpurén, vin och buljong koka upp och skumma.
Om ni har en tryckkokare så gör ni detta i den och sparar tid och får en fantastiskt mustig och fin gryta.
Lägg i kryddorna och koka i tryckkokaren i ca 35 min. I en vanlig gryta på låg värme ”sjuda” i ca 2tim.
Fräs upp löken tillsammans med mandel, aprikoser och russin, lägg allt i grytan tillsammans med potatisen som delats i mindre bitar. Koka i 5 min, avsluta med att vända i örterna och red ev. av med maizena och smaksätt med salt och peppar.