Hem | Sociala medier | Ny app gör det lättare att synas i bruset på Facebook

Ny app gör det lättare att synas i bruset på Facebook

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font
Nina Jansdotter Nina Jansdotter

Appen SocialDenniz gör det möjligt för dig att rita din egen personliga hälsning och att sedan dela med dig av den via din statusuppdatering på Facebook.

Att lansera en app, det är inte vad Nina Jansdotter brukar göra. Hon jobbar bland annat som coach och kommunikatör men prövar nu sina vingar in i teknikens värld.
 
Din personliga status skapar du genom att rita på mobilskärmen med ditt finger. Du har flera olika färger och tjocklekar på penseldraget att välja mellan. När du är nöjd med din bild kan du ladda upp den som en statusuppdatering på Facebook.
- Du visar mer av din personlighet när du visar din handstil, säger Nina Jansdotter.
 
Det blir allt svårare att sticka ut och synas i dagens brus på Facebook. Nina tror att denna app är nästa nivå i sociala medier. Ögat fångar lättare upp en tecknad bild än en vanlig uppdatering och på så vis blir det enklare att synas.
- Själv är jag oteknisk och kan inte program så som Photoshop. Det här blir ett sätt att själv kunna producera kort och dela enkla hälsningsfraser utan avancerade kunskaper, säger Nina.
 
Appen finns i nuläget att ladda ner till android-telefoner och förhoppningsvis ska den även bli tillgänglig för iphones inom kort. Just nu kan appen bara ladda upp statusar till Facebook men visionen är att fler sociala medier ska stödja denna app i framtiden. Slutligen är målet att ha en egen community där alla dessa statusuppdateringar samlas i samma flöde.
- Att lansera en app ligger utanför min trygghetszon. Jag är inte teknisk, men man behöver gå utanför sina ramar om man vill utvecklas, och jag vill vidare, säger Nina.
 
Idén började för över ett år sedan när programmeraren Dennis Majvall praktiserade hos Nina i några veckor. Han skapade då ett ritbräde. Projektet blev av olika anledningar inte färdigt och blev vilande ett år. Nina fick ett tips från sin kollega Rasmus Biasi att anlita det indiska utvecklingsbolaget Webkul Software. De programmerade den sista biten så att appen kunde lanseras. Nina har ett av Sveriges mest inflytelserika nätverk och förklarar att det är precis så det fungerar när man nätverkar mycket. Kollar man igenom sina nätverkskontakter är det oftast någon eller någon annans kontakt som har den kompetens man söker.
- Att tänka på när man vill bli framgångsrik i sitt skapande, det är att ställa sig frågan: vem är jag och vad har jag för resurser här och nu , säger Nina .  

Många som har en bra idé satsar alldeles för stort från början. Det kan vara bra att börja litet för att sedan utveckla idén när man fått tillbaka feedback från sin publik. Då blir det också enklare att anpassa produkten efter kundens behov. Det är viktigt att vara tålmodig och tänka långsiktigt.
 
Det krävs stor eld och passion vad man än ska lyckas med. Det är en stor utmaning och en lång process att ta en idé hela vägen. Därför bör ens vision vara av högre mening än pengar och ära.

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=social.denniz&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsInNvY2lhbC5kZW5uaXoiXQ..

Family Scribble

  • E-posta till en vän E-posta till en vän
  • Utskrifts version Utskrifts version
  • Oformaterad text Oformaterad text

Tagged as:

Inga taggar för denna artikel

Bedöm denna artikel:

5.00