Sotad lax med syrad gräddressing, dill och kålsallad
Kategori: Veckans mat
Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.
Kategori: Veckans mat
Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.
4 portioner
ca 200g Froyalax eller Salma, backloins
1,5 tsk salt
1,5 tsk socker
grovmalen svartpeppar
15 st korianderfrön, stötta i mortel
1,5 dl Arlas Syrade grädde 15%
Dillolja
20 g dill
10 g spenat
1 dl neutral rapsolja
1/3 tsk salt
2 st mogna avokados
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 st finhackad liten schalottenlök
1 st syrligt äpple
1/3 st Gurka
1/2 st Kålrabbi
4 msk smörgåskrasse
Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.
Smaka upp grädden med lite salt och lite nymald peppar. Ställ i kylen.
Mixa dill spenat, salt och olja i ca 5-10 minuter. Sila genom fin sil eller ett kaffefilter.
Plocka ut köttet från avokadon och skär i fina bitar, smaka upp med citron, olivolja och tillsätt löken.
Skala och gröp ur gurkan, skär i fina tärningar.
Hyvla äpple och kålrabbi tunt på mandolin, stansa ut små slantar.
Bygg upp en fin förrätt och lägg sist på syrad grädde och dillolja.