Hem | Sociala medier

Sociala medier

Maj

29

2013

0
Inlägg
Utveckla din karriär med hjälp av sociala medier

Genom

Utveckla din karriär med hjälp av sociala medier

Det gäller att du befinner dig  på de plattformar som gynnar din verksamhet bäst och där den kan synas från sin bästa sida.

År 2004 startade Linus Zackrisson företaget MinKarriär AB som hjälper privatpersoner att nå framsteg i karriären. Företaget jobbar bland annat med rekrytering,  individuell karriärrådgivning och hjälper människor att hitta jobb via rekryterare och sociala nätverk.

- Att ha en närvaro på nätet är dagens framgångsfaktor,  berättar Linus Zackrisson.

Välj rätt plattform
Det finns många olika sociala medier att välja mellan, innan du sätter igång att hitta jobb behöver du bestämma dig för vilken plattform du ska befinna dig på. De vanligaste är Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram och olika bloggforum. Välj det medium som ger dig bäst chans att komma vidare i karriären. Linus berättar om en bekant till honom som driver en restaurang. För honom är Instagram rätt kanal eftersom han tar bilder på sina maträtter och visar upp dom via detta medium som är specialiserat på just bilder.

- Om han någon dag vill vidare inom restaurangbranschen kan han visa upp sitt Instagramflöde, det visar vad han kan och vad han har gjort under de senaste åren, säger Linus.

Att lyckas skaffa ett jobb handlar ofta

Feb

06

2013

0
Inlägg
Ny app gör det lättare att synas i bruset på Facebook

Genom

Nina Jansdotter Nina Jansdotter

Att lansera en app, det är inte vad Nina Jansdotter brukar göra. Hon jobbar bland annat som coach och kommunikatör men prövar nu sina vingar in i teknikens värld.
 
Din personliga status skapar du genom att rita på mobilskärmen med ditt finger. Du har flera olika färger och tjocklekar på penseldraget att välja mellan. När du är nöjd med din bild kan du ladda upp den som en statusuppdatering på Facebook.
- Du visar mer av din personlighet när du visar din handstil, säger Nina Jansdotter.
 
Det blir allt svårare att sticka ut och synas i dagens brus på Facebook. Nina tror att denna app är nästa nivå i sociala medier. Ögat fångar lättare upp en tecknad bild än en vanlig uppdatering och på så vis blir det enklare att synas.
- Själv är jag oteknisk och kan inte program så som Photoshop. Det här blir ett sätt att själv kunna producera kort och dela enkla hälsningsfraser utan avancerade kunskaper, säger Nina.
 
Appen finns i nuläget att ladda ner till android-telefoner och förhoppningsvis ska den även bli tillgänglig för iphones inom kort. Just nu kan appen bara ladda upp statusar till Facebook men visionen är att fler

Aug

21

2011

0
Inlägg
Så når du framgång med Facebook

Genom

Nina Jansdotter, beteendevetare och författare Nina Jansdotter, beteendevetare och författare

Det är mer ok nu att föra fram ditt bästa jag och det börjar även smitta av sig på IRL sammanhang :)
Du som bidrar med energi och lägger mycket tid på facebook har naturligtvis större chans att bli framgångsrik där än någon som knappt loggar in eller bara är närvarande ibland när det finns en stund över. Så klart att det ofta inte ”ger något” då till skillnad om man har en strategi samt avsätter tid för att uppnå den.

Det krävs en hel del vänner för att det ska bli sprängkraft i efterlysningar etc så var lite mer uthållig. Jobben och uppdrag trillar inte över dig bara för att du är med och skriver en och annan status lite då och då. Min erfarenhet är att det behövs minst en 500 vänner om det nu inte är så att du är vän med sådana som har jättestora nätverk och du får ta del av deras nätverk om de delar och hjälper dig förstås. Bäst är att ha både och, det vill säga många vänner inklusive flera som i sin tur har många.

Alla behöver nätverka idag men bäst passar Facebook för jobb där man säljer sin egen tid

Aug

21

2011

0
Inlägg
6 anledningar till att en del företag är skeptiska till sociala medier

Genom

Nina Jansdotter, beteendevetare och författare Nina Jansdotter, beteendevetare och författare

En hel del företag har ökat sin närvaro på sociala medier som exempelvis Facebook, Twitter, LinkedIn och Youtube, egna bloggar eller andra communitys. den senaste tiden och tycker att det är både roligt och stärkande för varumärket på olika vis. Många företag låter också sina anställda aktivt medverka på sociala medier på betald arbetstid. Andra är dock fortsatt skeptiska och avvaktar ytterligare.

Här listar jag sex anledningar som gör företagen brukar nämna och som gör dem tveksamma till sociala medier.
 
Det tar tid
Många är rädda för att det ska ta för mycket tid i anspråk att vara närvarande på sociala medier. Tid där man istället kunde göra något annat man anser vara ”vettigare”. Och visst det går inte bara att registrerar sitt företag på ett socialt medie och tro att bara närvaron i sig kommer att skapa mer affärsmöjligheter. Är man på ett virituellt mingel så måste  man så klart mingla med de som är där för att de ska ”ge” något precis som man är på vilken annan tillställning som helst. Man kan ju i och för sig testa sig fram kring vilka strategier som verkar vara mest tidseffektiva istället för att säga nej helt då man

totalt: 4 | visar: 1 - 4
Family Scribble

Logga in

Bloggers