This text will be replaced with a player.

Björk grillad torsk med potatis och blomkålssallad med lakrits smak

Lägg björkveden i vatten minst 12 timmar innan användning

Dela

800g       torskfile
1dl          soya
1dl          mirin

2st          björkveds klabbar

Beredning:
Lägg björkveden i vatten minst 12 timmar innan användning.
Skär ut 2st länder av torsken och lägg i soya-mirin blandningen i 30min - 5timmar.
Lägg torsken på veden med skinnet neråt.
Placera sedan den mitt på glöden och lägg på locket.
Vänta i minst 3min, lyft locket och pensla en gång med marinaden, lägg på locket och efter ytterligare ca: 5min är den klar, kärn temp runt 40-45 grader går även jätte bra med andra fiskar tex lax och sej.

Aprikos- och rödkålssallad:
1/2        huvud rödkål, strimlad
1 dl        mjuka torkade aprikoser, nedskurna
4st         salladslökar strimlad
1st         chili, fin hackad
1/2dl     vitvinsvinäger
1/2dl     olivolja

1dl         pistaschnötter, rostade och hackade
1dl         mezeyoghurt
              peppar och salt
              ört

Beredning:
Fin strimla rödkål med hjälp av en mandolin, strimla aprikoser och purjolök.
Finstrimla chilin och blanda allt med lite salt, vinäger och olivolja, låt ligga i ca 15 min , vänd runt och häll av vätska och vänd i yoghurten, nötterna och smaka av med salt, peppar och ev lite mer vinäger.