Grillad sparris med krossat ägg, gräslök och rapsolja

Sparrisen blir saftig och god på grillen och är ett bra tillbehör till grillköttet

Dela

Sverigekannan

500g         Sparris, grön
                 Smör spray

3st             Kokta ägg, 5min
1/2dl         Hackad gräslök eller salladslök
3 msk        Olivolja

1/2dl         Kallpressad rapsolja
1/2dl         Smetana

1/2dl         Rostade solroskärnor
2dl             Blandade örter
                  Vitvinsvinäger
                  Olivolja
                  Salt & peppar

Ägg
Skala och krossa ägget genom en trådsil eller riv på rivjärnet grovt.
Vänd med olivolja, salt, peppar och gräslöken.

Sparris
Ansa och skär till sparrisen, spraya sparrisen med smör, krydda och lägg på grillen.
Grilla i ca 2-3 min

Smetana och Rapsolja
Blanda smetana med rapsoljan försiktigt och krydda med salt och peppar

Blanda en fin örtsallad med solroskärnorna och dressa med lite vinäger och olja precis innan serveringen.

Arrangera ägget på den grillade sparrisen med örtsalladen och rapsoljan dressad runt om.