Grillad lamm och blomkål med spräckt tomat och oliv

Dela upp blomkålen i klyftor och slå över vinegrätten och servera med det grillade lammet

Dela

Sverigekannan

2st lammracks

1st citron, rivet skal 

1st vitlök solo

salt & peppar 

 

1st blomkålshuvud

50g smör 

 

20st svarta oliver gärna utankärnor

1st stor rödtomat 

1st salladslök 

1st citron, juicen 

1dl olivolja, virgin 

1dl medelhavs yoghurt 

1dl färska örter 

salt & peppar 

aluminiumfolie 

      smörpapper

Blomkål:
Lägg ett lager folie och smlrpapper på varandra, lägg på blomkålen, gnid på smöret och krydda med salt och peppar, rulla ihop och lägg ner i grillen. 

Ca 30-40min. 

 Lamm:

Rivskalet från citronen och blanda med riven vitlök, salt och peppar 

Putsa ev lammet och gnid sedan in köttet med blandningen. 

Grilla på grillen under lock tills den är 58grader, låt vila 10 min innan servering och tranchering 

 

Vinegrätt:
Dela och tag bort kärnorna från tomaten, skär sedan ner i små tärningar. 

Strimla salladslöken, hacka över oliverna, pressa saften från citronen och blanda med olivolja, salt, peppar och massor av färska örter avsluta med att vända runt med yoghurten.

Servering
Dela upp blomkålen i klyftor och slå över vinegrätten och servera med det grillade lammet.