Grillad tonfisk med chilli, jordgubbar och melon

Sommaren är visst inte över i alla fall och nu har vi haft några underbara soldagar. Att grilla tonfisk är både gott och enkelt.

Dela

Sverigekannan

Grillspett

200g         tonfisk
1tsk          chiliflake
1tsk          gula sesamfrö
1msk        rivet torkat citronskal
1tsk          svartpeppar, grovmalen
   
1/2dl       soya
2msk       citronsaft
1msk       rörsocker
                salt och peppar

Beredning:
Blötlägg grillspetten. Skär tonfisken i långa batonger typ ”finger”storlek och trä upp på spetten.
Blanda samman kryddorna och vänd sedan tonfisken i kryddorna.
Blanda samman soya, citronsaft, socker och smaka av.
Grilla tonfisken på öppen grill, avsluta med att vända dem i soyan.

Salsa

3dl           Jordgubbar
¼             Galiamelon
1/4st       Habanero, röd
1st           Rödlök
1/2dl       Olivolja
2msk       Citronjuice
1/2dl       Strimlad persilja
                Salt & peppar

Beredning:
Skölj och snoppa jordgubbarna. Skala melonen och skär sedan ner jordgubbarna och melonen i små bitar eller kvartar.
Dela habaneron och tag bort kärnorna och de vita hinnorna, hacka sedan i knappnålshuvudsbitar. Skala och strimla ner löken och blanda sedan alltsammans med persiljan, olja och citronjuicen, smak av med salt & peppar.