Risotto på höstens svamp med röd mangold

En enkel, vegetarisk, härlig risotto med svamp och lite härlig nyskördad mangold

Dela

Sverigekannan

4 Portioner

1st    gul lök, banan schalottenlök
100g    svamp ( valfri)
2 dl     ris, avorioris
4 dl     grönsaksbuljong / hönsbuljong
2dl    vitvin
1dl    riven parmesan
75g    smör
en skvätt lagrad vintvinsvinäger

200g     skogschampinjoner eller andra goda svampar
1st    schalottenlökar
smör till stekning

Risotto
Skala och hacka löken fräs den i smöret. Rör i riset och häll på hälften av vinet och buljongen. Låt det sjuda och tillsätt under omrörning mer av buljong och vin till rätt konsistens, smaka av med smör, parmesan, salt, peppar och en skvätt vinäger.

Svamp
Rensa och stek svampen i smör med fin hackad lök.

Arrangera risotton i varma tallrikar och toppa med svampen tillsammans med persiljan.