Rilette på lax, äpple och kapris på kryddigt knäcke

Klicka röran på knäckebröd eller tallrik och garnera med gräslök, äpple och lök

Dela

10 portioner
250g          varmrökt lax
1dl             creme fraiche / smetana
1st             citron, rivetskal och juice
1knippe     gräslök
2st             äpple
2msk         kapris   
                  Salt och peppar
                  gräslök, äpple och dill till garnering

Beredning
Gnid in laxen med salt och peppar, baka i ugnen på 100grader i ca 10min ( 40grader i kärn temp), ta ut och låt svalna
Plocka ner laxen i mindre bitar. Klipp eller hacka gräslöken, riv ner 1st av äpplena och vänd samman med laxen, creme fraichen, citronzest. Smaka av med salt och peppar.
Finstrimla äpplet och vänd med hackade kapris och dill.
Klicka röran på knäckebröd eller tallrik och garnera med gräslök, äpple och lök.

Peter J Skogström