This text will be replaced with a player.

Syltade svampar

Serveras till olika typer av kött och stekta fiskrätter med förkärlek till det vilda köttet som kommer nu under höst och vinter.

Dela

Ca 1,5l syltglas
2l          blandad svamp, rensad
2st        rödlök
2dl        vitvinsvinäger
2dl        rörsocker
7dl        vatten
2st        kanelstänger
10st      stjärnanis
1st        pomeransskal, torkad
15st      vitpepparkorn
4st        lagerblad
1/2dl    ingefära, färsk skivad
1/2st    chili, röd

Beredning.
Blanchera/ förväll svampen snabbt i saltat vatten och lägg i ett durkslag så att vätskan rinner av.
Koka upp resterande ingredienser och låt sedan dra i ca 10min.
Lägg svampen i syltglas och koka upp lagen och slå den sedan på svampen, försegla med lock och kyl.

Förvaras kallt. Serveras till olika typer av kött och stekta fiskrätter med förkärlek till det vilda köttet som kommer nu under höst och vinter.
Har en hållbarhet på ca. 6mån.