This text will be replaced with a player.

Mjölkchokladfudge med turkisk peppar och torkade bär

Ett recept från Marie Skogström - Mat & Vin Slottsparken

Dela

Ca 50st
1,5 dl        vispgrädde
1,5 dl        strösocker
1 dl           honung
1 tsk         havssalt
50 g          smör, osaltat
100 g        ljus choklad
20 st         turkiska peppar, krossade
2 dl           frystorkade körsbär eller hallon

1.    Blanda socker, grädde, honung och salt i en tjockbottnad kastrull.

2.    Koka upp  och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 124°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.

3.    Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint.

4.    Tillsätt krossad turkisk peppar och frystorkade hallon ner i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna i rumstemperatur.

Skär, bryt eller klipp fudge i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.