This text will be replaced with a player.

Viltkorv med citronkål

Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …

Dela

0,5 kg      Viltfärs
100 g       Späck
50 g         Schalottenlök, hackad fräst
5 st          Antjovis
3 dl          Grädde
Salt, Peppar
1 tsk        Anis & kanel & enbär & rosepeppar
1 st          Lagerblad,

Fjällster gärna lamm

250 g       Spetskål, strimlad
1 st          Gullök           
1 st          Citroner rivet skal och juice
1/2 dl      Socker
50 g         Smör
1 dl          Vitvin    
200 g       Bacon i bit
Salt & Peppar, Bladpersilj

Beredning:
Gör en grov färs med späck, köttet, ansjovis, kryddor och bitar av fläsk.
Ånga sedan korven i ca.2min och kyl sedan grilla eller stek innan servering.

Strimla kålen fint och hacka löken fint. Riv skalet från citronen och pressa juicen.
Fräs kålen i en kastrull med smöret tillsammans med citronskalet och löken, slå på citronjuicen, socker och vinet, sjud under lock tills kålen är mjuk.
Smaka av med salt och svartpeppar

Tärna ner baconet i små tärningar och stek krispiga.
Plocka och strimla ner persiljan som vänds med baconet precis innan servering.
Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …