Viltkorv med citronkål
Kategori: Veckans mat
Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …
Kategori: Veckans mat
Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …
0,5 kg Viltfärs
100 g Späck
50 g Schalottenlök, hackad fräst
5 st Antjovis
3 dl Grädde
Salt, Peppar
1 tsk Anis & kanel & enbär & rosepeppar
1 st Lagerblad,
Fjällster gärna lamm
250 g Spetskål, strimlad
1 st Gullök
1 st Citroner rivet skal och juice
1/2 dl Socker
50 g Smör
1 dl Vitvin
200 g Bacon i bit
Salt & Peppar, Bladpersilj
Beredning:
Gör en grov färs med späck, köttet, ansjovis, kryddor och bitar av fläsk.
Ånga sedan korven i ca.2min och kyl sedan grilla eller stek innan servering.
Strimla kålen fint och hacka löken fint. Riv skalet från citronen och pressa juicen.
Fräs kålen i en kastrull med smöret tillsammans med citronskalet och löken, slå på citronjuicen, socker och vinet, sjud under lock tills kålen är mjuk.
Smaka av med salt och svartpeppar
Tärna ner baconet i små tärningar och stek krispiga.
Plocka och strimla ner persiljan som vänds med baconet precis innan servering.
Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …