Påsktårta - Chokladtårta med vinbär och muscovadomaräng
Kategori: Veckans mat
Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad
Kategori: Veckans mat
Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad
Tårtan
125g Choklad, 60-70% fruktig
125g Smör
125g ljust muscovadosocker
75g Vetemjöl
2st Ägg
0,5dl Vätska typ vinbärspuré, apelsinjuice,hallonpuré
Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad. Sikta i mjölet och rör sedan i ägg och valfri puré. Baka av i en mindre tårtform på 160° i ca 8-10 minuter. (Muffins 5min, större tårta 16min) ska vara krämig i mitten. Låt svalna.
Maräng
100g äggvita
150g ljust muscovadosocker
1tsk citronjuice
1ask röda vinbär till dekoration
Vispa äggvita, citron och sockret över vattenbad till ca 60°, vispa sedan kallt, tillsätt svartvinbärspurén under de sista minuterna av vispningen.