Svärmors goda mannagrynskringlor

Det här receptet är snott från svärmor- rätt av!! Vi äter ofta mannagrynsgröt på morgonen och då är det perfekt att använda resterna till att göra ”grötkringlor” på.

Dela

Sverigekannan

48st
Mannagrynsgröt:
4 dl Mjölk
4 msk Mannagryn
1 krm Salt

2 paket (100g) KronJäst för Söta degar
5 dl (500g) Mjölk
100g Smör, rumstempererat
14-15 dl (840-900g) Mjöl
1,5 dl Sirap, ljus
1 tsk salt

Garnering:
Ca 100 g smör att stryka upp mellan bullarna, samt att pensla med strösocker/ kanel

Gör så här

  1. Koka ihop mjölk, mannagryn och salt. Häll upp i en degskål och låt svalna.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna med gröten tills degen släpper skålen och blir elastisk ca 10 minuter, jäs sedan i ca 40 minuter.
  3. Kavla ut degen, bre ut smör och strö över socker o kanel, vik en gång, skär ut i längder snurra gör en ring o göm skarven, lägg ut ca 12 på varje plåt.
  4. Låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 220°.
  5. Grädda kringlorna ca 10 min, tills att de har fått en gyllene färg. Pensla med smör och doppa i socker när de har svalnat något.

Marie Skogström