Veckans mat

Gratinerad, ugnsbakad, zucchini

Zucchini med crunch

Gratinerad krispig ugnsbakad zucchini serverad med syrad grädde och zucchini blomor

Grillad sparris med krossat ägg, gräslök och rapsolja

Arrangera ägget på den grillade sparrisen med örtsalladen och rapsoljan dressad runt om

Pepprig flankstek - Marie Skogström

Pepprig flankstek, syrade morötter, dragon & senapscrème

Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik

Salt Éclair med öringrom, färskost och örter

När petit chouxerna svalnat, dela dem på längden och spritsa i krämen och toppa med öringrom. och valfria örter- servera som tilltugg eller en förrätt.

Chokladkräm serverad med basilika is, apelsin och hasselnötter

Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät

Morot & kardemummascones

Morot & kardemummascones med snabb blodapelsincompound och färskost

Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig....

Shawarma, ÅkeP, Kyckling

Shawarma på kyckling, chili, ananas och fisksås

Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och NJUT

Påsktårta

Påsktårta - Chokladtårta med vinbär och muscovadomaräng

Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad

Sotad lax med syrad gräddressing, dill och kålsallad

Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.

Frittat ekoägg

Frittat ekoägg medsyltad sparris och Sardell serverad med brynt smör créme

Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering

Lammstek

Ugnsbakad lammstek med sparris, spetskål och dill i syrad grädde

Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om

Citrusrostad kalkonbröstfilé

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

I detta recept görs en variation på broccoli - rostad, krämig och krispig som serveras med en härligt frisk citrusrostad