Rabarberpaj med myntamaräng

Bränn av strax före servering.

Dela

Sverigekannan

Mandelmördeg
300 g             vetemjöl
40 g               mandelmjöl
115 g             florsocker
3 g                 salt
100 g             smör, tempererat
1                    ägg

Fyllning
4dl                 rabarber i bitar
1 msk             potatismjöl
1 dl                strösocker
250 g             odense mandelmassa 50%
1                    ägg
1 näve            flagad mandel

Maräng

100 g             äggvita
200 g             socker mixat med rejält med mynta
1 msk             citronjos


Mördeg

Arbeta samman mjöl, mandel, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen till ca 3mm. Klä en pajform  med mördegen och sätt av i frysen i ca 30-40 minuter.

Fyllning
Arbeta ihop mandelmassa och ägg till en kräm. Blanda samman rabarber, strösocker och potatismjöl och fyll upp i mördegsskalet. Baka av pajen på 170-180° i ca 25 minuter, tills den är gyllenbrun. låt svalna.

Maräng
Vispa äggvita, citron och myntasockret över vattenbad till ca 60°, vispa sedan kallt i hushållsmaskin. Stryk upp på pajen direkt när den är vispad. Bränn av strax före servering.