Spicy rub Vildsvinskarre med BBQ sås

Servera med grillad spetskål

Dela

Aimpoint
Älska Vilt med Kvalité
Arla

BBQ – sås

1st                 rödlök

1st                 morot

1/2st              fänkål

1st                 solovitlök

1/2st              röd chili

1msk              korianderfrö

1msk              paprikapulver, rökt

1dl                  soja, japansk

2msk              rödvinsvinäger

1dl                  rörsocker

3dl                  krossade tomater

Worcestershiresås olivolja, salt, peppar

1st huvud         spetskål / färskvitkål

Smör, salt och peppar

Beredning:
Skala och hacka ner lök, morot och fänkål i ca 0,5-1cm tärningar fräs i olivolja. Strimla ner vitlöken och chilin och lägg ner bland grönsakerna. Lägg nu i resterande ingredienser i kastrullen och koka i 10-15 min
Smaka av och mixa ev lite med en stav mixer.

God sås, glace och marinad

Vildsvinskarre  med “rubbing”

600g                     vildsvinkarre

“rub”

1msk                    curry

1msk                    spiskummin

2msk                    chiliflakes

1msk                    grönpeppar

1msk                    senapspulver

1msk                    rökt paprika

Beredning:
Mortla kryddorna till en grov kryddmix. Klappa in kryddmixen i köttet. Grilla! När vi fått en kärn temperatur på +65-70 grader tar vi bort den och låter den vila ahelt öppet i ca 15minuter innan den skärs upp och serveras med Bbq såsen och grillad spetskål

Servera med grillad spetskål