Tunnskivad kalkonfilé

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Dela

Arla
Ingelsta Kalkon

Rotfruktspickels

 
1 dl          vitvinsvinäger
1 dl          socker
1 dl          vatten
400 g       blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
25 g         färsk ingefära
½ st         röd chili
               färsk koriander

Panco- och sesamfrittad kalkon

480 g       tunnskivad kalkonfilé
2 dl          panco ströbröd
½ dl         svarta sesamfrö
               salt & svartpeppar
               olja till fritering
               smör

Soyamajjo

1,5 dl       majonnäs
1 dl          soya, japansk
1 tsk        srirachasås (stark chilisås)
 
Till servering kokt ris
 

Så gör du

  1. Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
  2. Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp.Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
  3. Dela den tunnskivade kalkonfilén en gång på längden. Salta och peppra.
  4. Blanda panco, sesamfrö, salt och peppar. Vänd kalkonen i blandningen.
  5. Hetta upp oljan och smöret till 180°C. Stek köttet tills det fått en fin gyllene färg och är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.
  7. Vänd ner hackad koriander i rotfruktspickelsen.
  8. Servera med kokt ris.