Frittat ekoägg medsyltad sparris och Sardell serverad med brynt smör créme

Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering

Dela

Sverigekannan

4 st         ägg
2 dl         pankomjöl
2 msk hackad dill
8         vita sparrisar
1-1-1-2     lag på risvinäger- citron-socker-vatten
12         sardeller

Ägg
Koka upp vatten- sänk ner och koka dem i ca 3 minuter. Spola dem riktigt kallt och skala dem sedan. Panera dem i pankomjöl,  vänd  dem i lite uppvispat ägg om det är svårt att få pankon att fästa. Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering.

Sparris
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och ge den ett uppkok, kyl lagen. Skala den vita sparrisen och hyvla den tunt på längden. Lägg ner sparrisen i lagen och låt den ligga och dra ett tag.

Brynt smörvisp 

Arla® Svenskt Smör 100 g
Arla Köket®  smetana eller crème fraiche 1 dl
citronzest
salt och svartpeppar

1. Bryn smöret till gyllenbrun färg, låt svalna något. Vispa smöret fluffigt.

2. Vispa ner crème fraiche i smöret och smaka av med citronzest, salt och peppar. 

Låt stå i rumstemp till servering.

Marie Skogström