Sotad lax med syrad gräddressing, dill och kålsallad

Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.

Dela

Sverigekannan

4 portioner

ca 200g Froyalax eller Salma, backloins

1,5 tsk salt

1,5 tsk socker

grovmalen svartpeppar

15 st korianderfrön, stötta i mortel

1,5 dl Arlas Syrade grädde 15%

 

Dillolja

20 g dill

10 g spenat

1 dl neutral rapsolja

1/3 tsk salt

 

2 st mogna avokados

1 msk olivolja

1 msk pressad citron

1 st finhackad liten schalottenlök

1 st syrligt äpple

1/3 st Gurka

1/2 st Kålrabbi 

4 msk smörgåskrasse

 

Tärna laxen i fina kuber, vänd upp dem med kryddor och ställ i kylen ca 1 timme.

Smaka upp grädden med lite salt och lite nymald peppar. Ställ i kylen. 

Mixa dill spenat, salt och olja i ca 5-10 minuter. Sila genom fin sil eller ett kaffefilter. 

Plocka ut köttet från avokadon och skär i fina bitar, smaka upp med citron, olivolja och tillsätt löken.

Skala och gröp ur gurkan, skär i fina tärningar. 

Hyvla äpple och kålrabbi tunt på mandolin, stansa ut små slantar. 

Bygg upp en fin förrätt och lägg sist på syrad grädde och dillolja.