Påsktårta - Chokladtårta med vinbär och muscovadomaräng

Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad

Dela

Sverigekannan

Tårtan
125g           Choklad, 60-70% fruktig

125g           Smör

125g           ljust muscovadosocker

75g             Vetemjöl

2st             Ägg

0,5dl          Vätska typ vinbärspuré, apelsinjuice,hallonpuré

Smält smör och socker tillsammans och tillsätt sedan mörk choklad. Sikta i mjölet och rör sedan i ägg och valfri puré. Baka av i en mindre tårtform på 160° i ca 8-10 minuter. (Muffins 5min, större tårta 16min) ska vara krämig i mitten. Låt svalna.


Maräng

100g           äggvita

150g           ljust muscovadosocker

1tsk           citronjuice

1ask           röda vinbär till dekoration

Vispa äggvita, citron och sockret över vattenbad till ca 60°, vispa sedan kallt, tillsätt svartvinbärspurén under de sista minuterna av vispningen.