Shawarma på kyckling, chili, ananas och fisksås

Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och NJUT

Dela

Älska Vilt med Kvalité
Arla

3 dl blandade morötter
1/2dl plockad koriander
1/2 dl plockad mynta
10cm gurka
1 st röd chili
1-2 st salladslök

4 msk socker
8 msk vatten
4 msk fisksås
1 st  vitlöks klyfta
1 dl limejuice
1 dl rostade sesamfrö
1 dl rostade fröer, solros, pumpa tex

300 g strimlat kyckling lår
kryddblandning- olika pepparsorter- paprika
1/4 st färsk ananas
3 msk olivolja
2 msk sesamolja
1st lime , zest

Sallad
Skala och strimla morötterna tunt, använd en mandolin.
Skala och kärna ur gurkan och träna. Skiva lökarna tunt.

Dressing
Värm vatten med socker i en kastrull tills sockret löst upp sig. Mixa vitlök med fisksås, limejuice och sockerlagen.
Slå lagen över grönsakerna och sila av innan servering

Kyckling
Skala och ta bort roten ananasen och tärna i små kuber, strimla ner chilin och lägg i en bunke med sesamolja, limezesten och olivolja.
Strimla kycklingen och stek i smör och olja med kryddblandningen avsluta med att vända i fröerna och sesamfröna
Blanda köttet med ananasen. Låt stå och dra fram tills servering

Servering
Bred yoghurten på brödet, lägg på kycklingen och toppa med grönsakerna, mynta och koriander. Rulla ihop och ÄT..

Peter J Skogström