Morot & kardemummascones med snabb blodapelsincompound och färskost

Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig....

Dela

Sverigekannan

Apelsincompound
1 del       eko apelsin i gram
0,5 del    socker i gram
1krm       ekologiskt vaniljpulver

Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig. Häll upp på små syltglas servera till scones eller använd som smaksättare i matlagning.

Scones 20st
3dl          mjölk
100g       smör
2dl          riven morot
2tsk        grovmalen kardemumma
8dl          vetemjöl
2dl          havregryn
4tsk        bakpulver
1 tsk       salt
              svarta sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret med kardemumman, häll ner mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, salt och morot. Rör ner det i mjölkblandningen. Blanda samman till en deg. Kavla ut och stansa i ca 20 bitar, doppa i svarta sesamfrön och sätt av på plåt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Serveras med en god färskost / Marie skogström