Chokladkräm serverad med basilika is, apelsin och hasselnötter

Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät

Dela

Sverigekannan

Basilika is ” Granité ”
2dl       plockade basilika blad
1dl       spenatblad
2dl       apelsinjuice
1dl       vatten
2msk    citronjuice
1/2dl    socker

Kräm
1dl     creme fraiche
1dl     kesella
100g  ljuschoklad, gärna med 40% kakaohalt

Nötter
50g hasselnötter, skalade
2msk florsocker
1tsk smör

2st blodapelsin

Is
Koka upp socker, vatten och apelsinjuice.
Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät, slå upp I en liten plåt eller fat, stall I frysen tills den är fryst. Riv den med hjälp av en gaffel till snö /is innan servering.

Kräm
Hacka ner chokladen och smält den försiktigt i en kastrull, vänd I kesellan.
Vispa upp crèmefraichen och vänd sedan ner i chokladblandningen. Ställ i kylen i 30min

Nötter
Rosta nötterna i en panna, pudra i florsockret och vänd runt tills det har karamelliserats, avsluta med att vända runt smöret, hall upp på smörpapper och krossa innan användning.

Skala och filea ut apelsinerna. Arrangera enligt bilden