Salt Éclair med öringrom, färskost och örter

När petit chouxerna svalnat, dela dem på längden och spritsa i krämen och toppa med öringrom. och valfria örter- servera som tilltugg eller en förrätt.

Dela

Morrongänget Malmö

Avlånga eclairer eller petit chouxbollar
50g                 smör
1,5dl               vatten
1,25dl             mjöl
2st                  ägg

Fyllning
200g               färskost eller smetana
2dl                  hackade örter
1st                  riven citron
3msk              solroskärnor
                      salt & peppar

  1. Koka upp smör och vatten, rör i mjöl och låt det koka kraftigt under omrörning tills degen släpper från botten (tar minst några minuter). Låt svalna och vispa i äggen ett i taget- helst i en maskin, vispa tills smeten svalnat.
  2. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut avlånga eclairer eller små petit chouxer på bakplåtspapper. Baka i ugn ca 180° ca 15 min- öppna luckan någon gång under bakningen. Eclairerna ska kännas “ihåliga” och vara torra.
  3. Hacka örter och solroskärnor, finfint. Riv ner citronen och  blanda upp allt med färskost, smaka av med salt och peppar. När petit chouxerna svalnat, dela dem på längden och spritsa i krämen och toppa med öringrom. och valfria örter- servera som tilltugg eller en förrätt.