Pepprig flankstek, syrade morötter, dragon & senapscrème

Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik

Dela

Sverigekannan

4 portioner
Senap & dragoncrème
Smetana                             200g
Sötstark senap                    2msk                
Färsk dragon, hackad          1 par kvistar               
Salt
Peppar

Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Vispa upp till fast konsistens vid användning.

Flankstek av oxe                                400g
Mixad peppar av olika sort                  25g
Salt
Smör
1,2,3 lag (ättika, socker, vatten)
ättikssprit                                          1dl
socker                                               2dl
vatten                                               3dl
morötter i blandade färger                  3st
krasse           
Läggs på en sallad- rågbröd eller direkt på tallrik.

1. Krydda flanksteken med salt och pepparmixen. Stek den i smör och baka sedan klar på lågtemp (110°C)i ugn till 56°C. Ta ut och låt vila.
2. Koka ihop 1,2,3 lagen.
3. Skala morötterna och skiva dem på längden på en skärmaskin eller en mandolin.
4. Lägg ner morötterna i lagen och ge dem ett ordentligt uppkok, låt dem svalna i lagen.
5. Skiva flanksteken, spritsa senap och dragoncrèmen, dekorera med morötter & krasse.