BBQ – sås
1st rödlök
1st morot
1/2st fänkål
1st solovitlök
1/2st röd chili
1msk korianderfrö
1msk paprikapulver, rökt
1dl soja, japansk
2msk rödvinsvinäger
1dl rörsocker
3dl krossade tomater
Worcestershiresås olivolja, salt, peppar
1st huvud spetskål / färskvitkål
Smör, salt och peppar
Beredning:
Skala och hacka ner lök, morot och fänkål i ca 0,5-1cm tärningar fräs i olivolja. Strimla ner vitlöken och chilin och lägg ner bland grönsakerna. Lägg nu i resterande ingredienser i kastrullen och koka i 10-15 min Smaka av och mixa ev lite med en stav mixer.
God sås, glace och marinad
Vildsvinskarre med “rubbing”
600g vildsvinkarre
“rub”
1msk curry
1msk spiskummin
2msk chiliflakes
1msk grönpeppar
1msk senapspulver
1msk rökt paprika
Beredning:
Mortla kryddorna till en grov kryddmix. Klappa in kryddmixen i köttet. Grilla! När vi fått en kärn temperatur på +65-70 grader tar vi bort den och låter den vila ahelt öppet i ca 15minuter innan den skärs upp och serveras med Bbq såsen och grillad spetskål
Servera med grillad spetskål