Till ett gäng hallongrottor
1dl god hallonsylt
Sätt ugnen på 200°.
Kör samman alla torra ingredienser till en deg och tryck ut dem i portionsformar eller en stor pajform gör en fördjupning där hallonsylten ska ligga. Grädda i ugnen tills gyllenbruna ca 10 minuter.
Till ett gäng schackrutor
100g smör
2,5dl vetemjöl
1/2dl socker
1/2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1msk kakao
Grädda mitt i ugnen i 200°, 7-10 minuter.
Apelsin & Hasselnötshjärtan
1 riven apelsin
50 g hackade hasselnötter
1 dl pärlsocker
1 ägg- uppvispat
Kavla ut degen till 5mm tjock. Stansa ut hjärtan. Pensla hjärtanen med ägget. Blanda pärlsocker och hasselnötter till ett strössel. Strö på rikligt på hjärtanen och tryck till lätt. Baka av i ugnen på 180° i ca 10 minuter.