Pizza med Smetana, mozzarella, lagrad prästost, blandad höstsvamp, krabbkött och limemajonnäs

Dela

Vedeldade ugnar - Från kakelugnspannan
Arla

Pizza Bianco med höstsvamp
 
4 pers
1 st          pizzadeg gärna på surdeg

400 g       blandad höstsvamp
1 st          schalottenlökar, banan

               smör till stekning

2 dl         smetana
200 g      mozzarella
100 g      lagrad prästost
1 st         rödlök, strimlad
2 dl         kokta puylinser
1 knp      bladpersilja


Beredning: Sätt på ugnen på 300grader och sätt in en plåt upp och ner.
Kavla ut knåda ut degen tunt och så runt det går.
Förbered grönsakerna: Ansa och stek svampen i smör med schalottenlöken, krydda med salt och peppar.

Strimla ner rödlöken och plocka bladpersiljan
Börja med att montera pizzan: Bred på smetanan på degen.
Lägg på den rivna osten, fördela ut mozzarella på pizzan.
toppa med alla svampen, rödlöken och linserna.
Lägg pizzan på en varm plåt och grädda den på 300grader tills den fått fin färg.

Tag ut och toppa med bladpersiljan.

Krabba, fänkål och dill Pizza med lime majjo

4 pers
1 st             pizzadeg gärna surdeg

2dl              god tomatsås
200g           mozarella
150-200 g   riven lagrad prästost
2st              salladslökar
1st              fänkål
2dl              krabbkött
                  färsk dill
                  limemajjo


Beredning: Sätt på ugnen på 300grader. Sätt in en plåt upp och ner.
Kavla och knåda ut degen tunnt och så runt det går.

Förbered grönsakerna: strimla salladslöken, hyvla fänkålen på en mandolin super tunnt och vänd med olivolja.
Dela ner mozarellan I mindre bitar.

Börja med att montera pizzan: Bred på tomatsåsen. Lägg på den rivna osten, fördela ut mozzarellan. Lägg på krabba, fänkål och salladslöken, sätt in pizzan i ugnen eller i vedugnen.
När den fått fin färg tag ut den och toppa med limemajjo och plockad dill.